HONNING PROCESSEN

 

Bierne indsamler nektar i mange forskellige blomster. I bistadet bliver nektaren omdannet til honning af
bierne med enzymerne fra biens honningmave.


Som hovedregel er honningen klar til høst når tavlerne er 2/3 forsejlet, dette gør bierne med et lille voks
låg. Inden honningen slynges ud af tavlerne fjernes det lille voks låg på de forseglede celler.
Nu er den klar til at blive slynget ud i honningslyngen.


Honningen sies derefter for små vokspartikler. Den ny slyngede honning er helt flydende, men vil gradvis
blive mere fast i løbet af et par uger. I denne periode bliver honningen rørt. Tidspunktet for hvor længe der
røres afhænger af temperatur og honning type.


Røringen forhindrer, at der ikke dannes for store krystaller i honningen og den ikke bliver for hård.
Krystallerne i honningen er med til at bære smagen, så det gælder om at finde det helt rigtige tidspunkt
for tapningen.

FORHANDLERE AF MIN HONNING

Osteriget

Torvet 16, 8700 Horsens

SuperBrugsen Gedved

Skovvej 2 8751 Gedved

Spisekammeret

Thonbogade 19 8700 Horsens

Butik Værdig

Bytorvet 24 8680 Ry

Skanderborg Helsekost

Adelgade 132, 8660 Skanderborg

Helsekosten Viborg

Sct. Mogens Gade 70, 8800 Viborg

KAGEHUSET HOVEDGÅRD

Ørridslevvej 1, 8732 Hovedgård

KAGEHUSET ØSTBIRK

H.C.Andersensvej 2C, 8752 Østbirk

KAGEHUSET EGEBJERG

Langagergård 5 , 8700 Horsens

KAGEHUSET STENSBALLE

Sundgårdsvej 1, 8700 Horsens

Dagli brugsen Tebstrup

Horsensvej 101, 8660 Skanderborg



Det er muligt at købe honning på spande i store mængder, kontakt os for mere information.